Daniel Ricciardo geeft Max Verstappen gelijk

(c) Red Bull Content Pool

Daniel Ricciardo beleefde een frustrerende kwalificatie en kwam niet verder dan een teleurstellende zevende plaats. Tijdens de kwalificatie maakte de Australiër zich ook druk over zijn teamgenoot Max Verstappen omdat hij hem geen tow wilde geven.

Direct na afloop liet Ricciardo dan ook weten dat Verstappen eerlijker had moeten spelen en hij minimaal een keer achter de Nederlander had mogen rijden. Toen de emoties eenmaal wat waren bekoeld, moest Ricciardo toegeven dat de zaken toch iets anders lagen. Zeker omdat Christian Horner ook haarfijn had uitgelegd hoe het al zeven jaar bij Red Bull Racing gaat. De ene Grand Prix gaat rijder 1 als eerste naar buiten in de kwalificatie. En de race erop is het de beurt aan de ander. In Oostenrijk was het Ricciardo die de box als eerste moest verlaten.

“Ik ben ook niet boos op Max. Ik was alleen gefrustreerd. Volgens mij had ik zeker twee tienden harder gekund als ik niet steeds als eerste een gat voor anderen had moeten trekken. Maar ik weet hoe het werkt: iedereen is voor zichzelf op de baan en je teamgenoot is de eerste die je wil verslaan. Max heeft ook een punt”, liet Ricciardo aan het AD weten.

Op de vraag of hij anders had gehandeld als het andersom was geweest, antwoordde Ricciardo: “Ik denk het niet.”