Crashes leggen kwalificatie Moto2 stil; Bagnaia op pole

vlnr: Schrötter, Bagnaia, Marini. Foto: MotoGP.com

Twee forse crashes ontsierden de kwalificatie van de Moto2-klasse bij de TT van Assen. De Fin Niki Tuuli (SIC Racing) tolde dwars over de baan, die eerst moest worden schoongemaakt voor de sessie verder kon. Op het einde van de kwalificatie maakte Xavi Cardelus (Stylobike) een spectaculaire pirouette. De coureur uit Andorra moest voor een check naar het medisch centrum.

Ondertussen pakte Pecco Bagnaia de tweede poleposition is zijn prille Moto2-carrière. De Italiaan van Team Sky VR46 – volgend jaar rijdt hij in de MotoGP bij Alma Pramac Duc ati – werd van harte gefeliciteerd door zijn teambaas Valentino Rossi – nog in race-overall na diens eigen MotoGP-kwalificatie.

Een warme knuffel had Rossi ook voor zijn halfbroertje Luca Marini, die zich op de derde plaats kwalificeerde en daarmee zijn eerste ‘front row’ behaalde. Tussen de twee Italianen in start morgen om 12.20 uur de Duitser Marcel Schrötter.

Voor Bo Bendsneyder bracht ook zijn thuiswedstrijd niet het geluk wat hij zo nodig heeft. De Rotterdammer reed de 23ste tijd en begint zodoende vanaf de achtste rij aan de 88ste TT van Assen