Ontevreden Verstappen reed trainingen Oostenrijk met schade

(c) Red Bull Content Pool

Max Verstappen kijkt met een slecht gevoel terug op de vrije trainingen in Oostenrijk. De Nederlander moest vrijdag genoegen nemen met de derde en vijfde plaats. Verstappen reed in de tweede training bovendien met een beschadigde vloer, die Red Bull zaterdag gaat vervangen.

“Vandaag ging het niet geweldig”, aldus Verstappen op zijn eigen website. “We komen wat snelheid tekort in de bochten en we weten dat we op de rechte stukken ook wat tijd verliezen. We moeten de auto dus nog wat verbeteren.”

Verstappen vervolgt: “Ook hadden we een beschadigde vloer. Er brak iets af, dus ik moest de tweede vrije training rijden met een beschadigde onderkant afwerken. Het is niet aan de buitenkant van de bocht gebeurd, maar aan de binnenkant door de vibraties. Dat beperkte de downforce van de auto vandaag zeker. Het was toch een oude vloer, dus we zullen er morgen een nieuwe opzetten. Over het algemeen was het vandaag dus niet de beste dag, maar er is nog ruimte voor verbetering.”

Niet alleen Verstappen, ook Pierre Gasly (kapotte ophanging) en Stoffel Vandoorne (kapotte voorvleugel) hadden last van de hoge kerbstones op de Red Bull Ring. “De kerbs zijn ‘agressief’, maar zo is het de laatste drie jaren geweest. Het is niet ideaal. Het is hetzelfde voor iedereen dus je probeert ze te mijden. Natuurlijk kun je je voorvleugel beschadigen, maar als ze er een muur neerzetten zou je de muur raken, dus je moet er gewoon van afblijven.”

De derde vrije training gaat zaterdag om 12.00 uur van start. De kwalificatie staat om 15.00 uur op het programma.