Max Verstappen: ‘Ricciardo perfect als teamgenoot’

(c) Red Bull Racing

Max Verstappen gaat op de Red Bull Ring in Oostenrijk op jacht naar zijn derde podium op rij. Heel makkelijk gaat dat niet worden volgens de Nederlander. “Dit circuit is zeker niet ideaal voor de RB14, dus het is even afwachten hoe goed het zal gaan”, laat de Red Bull-coureur aan Verstappen.nl weten.

Toch denkt de Nederlander dat een podium geen kansloze missie is. “Afgelopen twee jaar is Red Bull Racing op het podium geëindigd. In 2016 was de concurrentie volgens mij sterker en in 2017 zat er een portie geluk bij. Maar ik denk dat we voor het podium moeten kunnen vechten, dat zou een goed resultaat zijn. Het podium bereiken is altijd het doel.”

De kwalificatie is dit seizoen voor Red Bull de achilleshiel. Daar kan de kwalificatiemodus, die het Oostenrijkse team dit raceweekend voor eerst tot zijn beschikking heeft, misschien wel verandering in brengen. “Ik had die de vorige race al verwacht, maar we gaan nu zien hoeveel extra’s het ons brengt. Dat zal per baan ook verschillen.”

Teamgenoot

Het lijkt er op dat Verstappen ook volgend jaar Daniel Ricciardo als teamgenoot heeft. Wat betreft de Nederlander zou dat prima zijn. “De kans dat Daniel volgend seizoen ook mijn teamgenoot is, lijkt mij vrij groot. Hij rijdt hier al dus waarom zou hij niet blijven? Hij is een goede teamgenoot, we hebben veel lol samen. Als we in de auto zitten, pushen we elkaar naar een hoger niveau. Ik geniet ervan met hem te werken. Daniel is een van de beste teamgenoten die je hier op de paddock kunt hebben. Maar ook een van de sterkste. Maar ik houd van competitie, dus het is perfect om hem als teamgenoot te hebben.”