Daniel Ricciardo had veel minder downforce door schade

(c) Red Bull Content Pool

Daniel Ricciardo leek op weg naar een podiumplaats tijdens de Grand Prix van Frankrijk. De Australiër reed tot zes rondes voor het einde op een derde plaats, maar zag in de slotfase Kimi Raikkonen passeren. De Red Bull-coureur moest genoegen nemen met een vierde plaats.

Ricciardo kende een goede openingsfase en lag al snel op koers voor een podiumfinish. “We hadden een goede start op de supersofts. Helaas beschadigde twee rondes voor mijn pitstop de linkerkant van mijn voorvleugel. Ik heb nog geen idee hoe dat kwam. Tijdens de stop werd de schade aan de vleugel bevestigd. Ik had daardoor veel onderstuur”, laat hij aan Ziggo Sport weten.

Vijf tot tien rondes na de stop gebeurde hetzelfde aan de rechterkant van de voorvleugel. “Ik reed daardoor met een flink beschadigde voorvleugel en had veel te kampen met onderstuur. We wilden de derde plaats vasthouden, maar met de aanstormende Raikkonen was dat onmogelijk.”