Leclerc maakt indruk met achtste plaats in kwalificatie

(c) Alfa Romeo Sauber

Charles Leclerc heeft een indrukwekkende kwalificatie gereden op het Circuit Paul Ricard. De Sauber-coureur haalde Q3 en pakte uiteindelijk de achtste plaats. “Het is ongelooflijk”, laat hij na de sessie voor de camera van Ziggo Sport weten.

Leclerc had dit na een matige vrijdag tijdens de Grand Prix van Frankrijk niet verwacht. “Gisteren hadden we het erg moeilijk, maar vandaag zijn we goed teruggekomen. Ik heb nog nooit in mijn carrière zo’n groot verschil tussen twee dagen gehad. Het team heeft geweldig gewerkt, ze wisten precies wat ik wilde. In de meeste bochten had ik een fantastische auto. P8, geweldig!”

De Monegask hoopt zondag op een mooi resultaat. “Het is beter om op de ultrasofts te beginnen, maar na een paar ronden krijg je daar last van. Het is niet de optimale strategie, maar hopelijk kunnen we hoe dan ook een mooi resultaat neerzetten.”