Stoffel Vandoorne verwacht een leuke race op Paul Ricard

(c) McLaren

De Grand Prix van Monaco en Canada waren niet heel spectaculair. Stoffel Vandoorne verwacht dat de Franse Grand Prix meer actie gaat opleveren dan de afgelopen twee raceweekenden. “Het circuit Paul Ricard heeft genoeg in huis om voor een spannende race te zorgen”, laat Vandoorne aan De Standaard weten.

“De Formule 1 is al lang niet meer op Paul Ricard is geweest, maar ik ben één van de weinige huidige F1-coureurs die hier al eens heeft gereden. Ik maakte in 2016 tijdens een bandentest van Pirelli al eens wat rondjes. Ook in de Formule Renault heb ik hier geracet”, laat hij in aanloop van de race weten.

De Belg kijkt ernaar uit om op het circuit Paul Ricard te racen. “De baan ziet er geweldig uit en is serieus gemoderniseerd. Ik denk dat er geweldig op geracet kan worden. Het is een technisch circuit met een mix van stukken tussen hoge snelheid en lage snelheid. Sommige bochten zoals Signes zijn uitdagend. Er zouden ook genoeg mogelijkheden moeten zijn om in te halen.”