Red Bull profiteert nog niet optimaal van upgrade krachtbron

(c) Mark Thompson/Red Bull Racing

Red Bull Racing kreeg tijdens de Grand Prix van Canada, net als Renault en McLaren, de beschikking over een upgrade van de Renault-krachtbron. De nieuwe motor was voor het Oostenrijkse team echter een kleinere stap voorwaarts dan voor Renault en McLaren.

Renault en McLaren maken namelijk gebruik van brandstoffen en smeermiddelen van BP/Castrol, terwijl Red Bull Racing Exxon/Mobil als leverancier heeft. Hierdoor komt het potentieel van de motor bij Red Bull nog niet helemaal naar boven.

“Er zit nog meer in de pijplijn voor Red Bull op het gebied van brandstof. Wij garanderen gelijkwaardige prestaties van de elementen die we zelf in de hand hebben, dus de hard- en software. Voor andere zaken, zoals brandstof, geldt dat niet want zij hebben om strategische en commerciële redenen hun eigen partner gekozen. Ik weet zeker dat Exxon de kwaliteit en capaciteit heeft om de achterstand goed te maken, maar ze lopen nog iets achter”, laat Renault Sport F1-baas Cyril Abiteboul aan Motorsport.com weten.