Mercedes kon in Montreal motor maximaal belasten

(c) Mercedes AMG F1

Lewis Hamilton en Valtteri Bottas konden tijdens de Grand Prix van Canada ondanks hun zes races oude krachtbron voluit racen. “Valtteri en Lewis konden op dezelfde manier rijden als tijdens de eerste races. Ze hoefden niet extra voor de motor te zorgen of zaken naar beneden bij te stellen”, laat James Vowles, hoofd strategie bij Mercedes, aan Motorsport.com weten.

Mercedes zou afgelopen weekend in Montreal een nieuwe krachtbron introduceren. Het Duitse team besloot echter dit op het laatste moment niet doen, omdat ze nog niet helemaal zeker waren over de betrouwbaarheid van de verbeterde motor. “We mogen drie motoren gebruiken voor 21 races, dus dat houdt in dat elk exemplaar zeven races moet meegaan. Alle zes power units, die van Force India, van Williams en van ons, hebben dat aantal zonder significante problemen gehaald.”

Tijdens het eerste deel van de race was er bij Hamilton wel een probleem met de koeling. Vowles: “Dat had niets te maken met de motor zelf. We hadden al heel vroeg in de race een probleem met de koeling dat veroorzaakt werd door het chassis.”