Ricciardo kampte in VT2 met elektronische problemen

(c) Red Bull Content Pool

Daniel Ricciardo kwam vrijdag tijdens de tweede vrije training voor de Grand Prix van Canada nauwelijks in actie. De Australiër bracht een hoop tijd door in de garage met een elektronisch probleem.

Die begonnen al bij de ochtendsessie. Een snelle reparatie tijdens de lunch bracht geen soelaas, zo bleek tijdens de installatieronde van de tweede sessie. “We hadden wat problemen en we hebben geprobeerd die op te lossen, maar dat is niet gelukt”, aldus Ricciardo.

Gelukkig kon de winnaar van Monaco aan het einde van de sessie nog wat kilometers maken en ook lijken de problemen niet al te bedreigend: “Het probleem lijkt niets te maken te hebben met de malaise die we in Monaco hadden en lijkt ook niet tot een gridstraf te leiden. Het is wel wat frustrerend dat ik zo weinig ronden heb kunnen rijden, maar we maken zaterdag waarschijnlijk progressie.”