Max Verstappen ronduit tevreden met kwalificatie

(c) Red Bull Content Pool

Max Verstappen kijkt tevreden terug op een voor hem prima verlopen kwalificatie voor de Grand Prix van Canada. De Nederlander klokte de tijd en start morgen vanaf de tweede startrij, achter Sebastian Vettel en Valtteri Bottas en voor Lewis Hamilton en Kimi Raikkonen. Teamgenoot Daniel Ricciardo kwalificeerde zich als zesde.

Verstappen zelf sprak na afloop van een goede kwalificatie: “Op de rechte stukken verliezen we nog veel tijd, maar als je ziet dat we er zo dicht bij zitten, hebben we het gewoon goed gedaan. Ik ben ook erg tevreden met hoe het weekend tot nu toe verlopen is. De auto werkt het gehele weekend al goed, dus ik ben heel blij. Ik denk dat we het tijdens de race goed kunnen doen.”

De Nederlander moet dan wel afrekenen met de snellere Ferrari’s en Mercedessen voor en achter hem, maar hij denkt een kans te hebben. “We zijn tijdens de race normaal gesproken ook altijd competitief. We starten daarnaast op de zachtere band, wat hier een voordeel is omdat het vrij glad is”, aldus de Red Bull-coureur op verstappen.nl.

Wil je morgen niets van de Grand Prix van Canada missen? Luister dan vanaf 20:10 uur naar Grand Prix Radio voor het live-racecommentaar van Olav Mol.