Grosjean rijdt marmot aan, schade aan neus VF-18

(c) Haas F1

Romain Grosjean was voorafgaand aan de Grand Prix van Canada nog gewaarschuwd geen schade te rijden, maar zijn bolide kwam ondanks een sterk optreden van de coureur toch niet geheel ongeschonden uit de strijd.

Grosjean reed tijdens de tweede vrije training aan het einde van het lange rechte stuk een marmot aan en beschadigde daarbij de voorvleugel en neus van zijn VF-18. Het dier overleefde de aanrijding niet.

(c) Haas F1

De Frans-Zwitserse coureur was na afloop van de training nogal verbaasd dat het dier niet was weggehaald: “Ze lieten het dier voor aanvang van de sessie op tv zien. Het zat in Bocht 13 en dat is precies de plaats waar ik het later raakte. Het verbaast me dat ze het dier niet hebben verplaatst. Erg voor het dier en voor onze voorvleugel.”