Gaat de Grand Prix van Brazilië verhuizen?

Ayrton Senna in 1988 op Jacarepaguá (c) Pinterest

In Brazilië zijn tekeningen opgedoken van een nieuw circuit, getekend door Hermann Tilke. Het circuit in Rio de Janeiro zou Interlagos in São Paulo moeten vervangen als gastheer van de Braziliaanse Grand Prix Formule 1.

Al jaren wordt er gesproken over een vertrek van de Formule 1 van Interlagos, Het circuit, de paddock en de tribunes voldoen niet meer aan de laatste standaardeisen, maar wat de Formule 1-organisatie FOM vooral zorgen baart is de veiligheid. Het circuit ligt in een gevaarlijke buurt en regelmatig vinden er overvallen plaats, zelfs van teamleden.

Een verhuizing komt dus niet uit de lucht vallen. Rio de Janeiro was in de jaren zeventig en tachtig ook al enige jaren gastheer van de Formule 1. In 1979 en tussen 1981 en 1989 werden er tien GP’s op Jacarepaguá gereden. Dat circuit moest echter plaatsmaken voor het trainingscentrum voor de Olympische Spelen.