Cyril Abiteboul: ‘Renault-krachtbron beste optie voor Red Bull’

(c) Mark Thompson/Red Bull Racing

Renault-teambaas Cyril Abiteboul adviseert Red Bull Racing om voor 2019 te kiezen voor de Renault-motor. “Red Bull kan op korte termijn de wereldtitel winnen met Renault”, laat hij aan Sky Sports weten.

Het team van Max Verstappen gebruikt de Canadese Grand Prix en de race in Frankrijk om te bepalen met welke krachtbron het team volgend jaar gaat rijden. Red Bull zal dan rond de Grand Prix van Oostenrijk op 1 juli eindelijk een keuze maken.

Renault laat voor het eerst merken dat het Red Bull graag zou behouden als klant. Eerder nog liet Abiteboul duidelijk merken dat ze het Oostenrijkse team zat zijn. “Eerlijk gezegd is het voor het Renault-team wel interessant om hun prestaties te kunnen gebruiken als referentie. We weten waar we aan moeten werken op basis van wat zij doen. Zij hebben aangetoond dat een Renault-motor races kan winnen.” Daarnaast is het bedrag dat Red Bull jaarlijks overmaakt  een welkome aanvulling op het budget van de Franse motorbouwer.

Abiteboul begrijpt dat Red Bull nadenkt over de stap naar Honda. “Ik begrijp wat ze willen. Ze bekijken niet alleen de technische, maar ook de commerciële kant. Het is natuurlijk heel anders om klant en partner te blijven van Renault of fabrieksteam te worden van Honda. Maar wat mij betreft hebben ze met ons een kans om wereldkampioen te worden. Van Honda kan ik dat niet zeggen. Met wat eraan zit te komen hebben ze de kans om binnen de twee jaar opnieuw wereldkampioen te worden.”