Lewis Hamilton verwacht geen problemen met hypersofts

(c) Mercedes AMG F1

Lewis Hamilton is er van overtuigd dat Mercedes het probleem met de hypersoftbanden heeft opgelost. De zachtste compound was de band waarmee Daniel Ricciardo de pole position pakte tijdens de Grand Prix van Monaco.

Hamilton en teamgenoot Valtteri Bottas kregen de roze band in het prinsdom niet aan de praat en waren in de kwalificatie drie- tot viertienden langzamer dan Ricciardo. Ook tijdens de race had Hamilton grote moeite met de hypersofts waarmee hij verplicht aan de start was verschenen: al na 12 ronden waren ze op en switchte de Engelsman naar de ultra’s.

In Montreal – waar de hypersoft ook dé band lijkt voor de kwalificatie – zouden die problemen echter voorbij moeten zijn, aldus Hamilton: “Ik denk dat Monaco eenmalig was. We begrijpen nu waar en waarom de banden niet werkten en dus hebben we wat zaken aan de auto aangepast. Terugkijkend denk ik dat we in Monaco wat dingen anders hadden moeten aanpakken. Daar zijn we ons nu van bewust.”