Pirelli: ‘Capaciteit hypersoft na GP Canada duidelijker’

(c) Pirelli

Pirelli gaat aan de hand van de Grand Prix van Canada bepalen of ze de hypersofts nog verder gaan inzetten dit seizoen. “Het is belangrijk voor ons om te begrijpen hoe de hypersoft zich in Canada gedraagt”, laat Pirelli-baas Mario Isola aan Motorsport.com weten.

Pirelli verwacht dat het Circuit Gilles Villeneuve een beter beeld geeft van de capaciteiten van de hypersofts. “Deze race zal bepalend zijn voor waar we de band nog meer gaan inzetten later dit seizoen. Iedere keer dat je een band inzet wil je erover leren. We hebben nu informatie over de hypersoft op een andere baan dan Abu Dhabi of Barcelona, waar we al getest hadden.”

In de kwalificatie voor de Grand Prix van Monaco kon Ricciardo onder andere door de zachtste band het ronderecord rijden, maar in de race zorgde de band niet voor veel verschil in de pitstopstrategie van de teams. “We kunnen na Monaco wel wat conclusies trekken, maar we moeten nog meer informatie verzamelen. Canada is een andere baan, daar draait het meer om tractie bijvoorbeeld. We moeten dus meer zien te begrijpen hoe met de degradatie van de achterbanden is gesteld, in plaats van de voorbanden.”