Mercedes stelt introductie nieuwe krachtbron uit

(c) Mercedes AMG Petronas

Mercedes heeft op het laatste moment besloten om de introductie van de nieuwe krachtbron uit te stellen. De Duitsers ontdekten een potentieel probleem met de powerunit en besloten de introductie uit te stellen tot de Grand Prix van Frankrijk.

Het is niet alleen voor het fabrieksteam een kleine domper, maar ook Force India en Williams moeten nu wachten op de upgrade. “Hoewel we gehoopt hadden dit weekend de nieuwe krachtbron te introduceren, heeft een probleem met de kwaliteit ons doen besluiten dit met een race uit te stellen. Alle Mercedes-aangedreven wagens gebruiken dit weekend nog de oude powerunit. De nieuwe krachtbron nemen we in Frankrijk in gebruik”, laat een woordvoerder van het team in een statement weten.