Max Verstappen wordt moe van kritiek op zijn rijstijl

(c) Red Bull Racing

Max Verstappen was een van de coureurs die aanschoof bij de persconferentie in aanloop naar de Grand Prix van Canada. Uiteraard was zijn turbulente seizoensstart en zijn rijstijl het gespreksonderwerp.

“Ik ga m’n aanpak nooit veranderen. Door die aanpak ben ik zo ver gekomen. Iedereen heeft commentaar, daar luister ik niet naar”, laat de Nederlander tijdens de persconferentie weten.

Verstappen erkent dat het op dit moment niet gaat zoals hij dat graag zou zien. “Het gaat niet zoals ik wil. Ik heb in Monaco en China een paar foutjes gemaakt. Ik word er moe van dat de mensen er zoveel over vragen. Het heeft weinig zin om over de afgelopen races te praten, of het nou om een fout of overwinning gaat.”

De Red Bull-coureur is er van overtuigd dat het binnenkort een stuk beter gaat. “Ik heb er vertrouwen in dat de ommekeer snel komt. Ik ben nog steeds snel, dat is het probleem niet. Anders zouden de zorgen veel groter zijn.”

Op de vraag waarom hij zo vaak crasht: “Geen idee. En de volgende die er nog iets over zegt of vraagt krijgt een kopstoot”, aldus de Nederlander gekscherend.