De FIA past gridprocedure aan

(c) Red Bull Content Pool

De FIA heeft het format van de gridprocedure aangepast. Vanaf de Grand Prix van Canada moeten de Formule 1-coureurs tien minuten langer op de startgrid aanwezig zijn.

De coureurs moeten vanaf komend raceweekend ruim voor de start van het volkslied aanwezig zijn op de grid. Daardoor is er voor de aanwezige media meer ruimte om voor de start nog een interview te houden. Vanaf Montreal zal de pitstraat dan ook eerder worden gesloten zodat de coureurs eerder richting startopstelling moeten vertrekken.

De pitstraat sloot tot afgelopen raceweekend twintig minuten voor de start van de wedstrijd en zes minuten later werd het volkslied gespeeld. “De World Council heeft ingestemd met veranderingen aan het F1-reglementen om er voor te zorgen dat de wagens en rijders tien minuten langer op de startgrid aanwezig zijn, zodat ze beter bereikbaar zijn voor de media. Deze verandering gaat in vanaf de Grand Prix van Canada”, aldus de FIA in een statement.