Toto Wolff: ‘Formule 1 moet niet overreageren op saaie races’

(c) Mercedes AMG

Naar aanleiding van de als ‘saai’ bestempelde Grand Prix van Monaco ontstond kritiek op de lay-out van het Circuit de Monte Carlo. Onder meer de als derde gefinishte Lewis Hamilton liet zich laatdunkend uit over de afgelopen editie. Mercedes-teambaas Toto Wolff neemt het nu op voor de meest prestigieuze race op de kalender.

Monaco staat er om bekend dat inhalen er lastig tot onmogelijk is. Dit jaar finishten de nummers 1, 2 en 3 op de startgrid de 78 ronden tellende race in zelfde slagorde. Volgens Wolff moet de Formule 1 niet overreageren op saaie races in het Prinsdom. Op het smalle stratencircuit zit de kans er nu éénmaal in dat er races zoals de afgelopen editie tussen zitten.

Wolff: “In het verleden heeft Monaco ons spectaculaire races geboden, simpelweg doordat de wagens nergens dichter bij de vangrails racen en de wisselende weersomstandigheden en safetycars voor onvoorspelbare uitslagen zorgden. We moeten niet heen en weer slingeren tussen somberheid en uitbundigheid als het om Monaco gaat. Dit keer viel het weer tegen, de volgende keer hebben we een schitterende race en roept iedereen weer hoe geweldig het hier racen is. Het was gewoon weer eens zo’n dag.”