FIA introduceert nieuw helmontwerp voor 2019

(c) FIA.com

De FIA heeft een nieuwe, veiligere helm ontworpen voor het komende seizoen. De nieuwe helm van de Formule 1-coureurs krijgt een kleiner vizier en moet nog betere bescherming bieden aan het hoofd van de rijder.

De autosportbond is ruim tien jaar bezig geweest om de helm te ontwerpen, zo is te lezen op de site van de FIA. “De huidige generatie helmen van de coureurs is al de veiligste ter wereld. Deze nieuwe standaard van helmen brengt de veiligheid van de rijders naar een nog hoger niveau”, zegt veiligheidsdirecteur van de FIA Laurent Meckies.

Het opvallendste detail aan de nieuwe helm is dat het vizier kleiner is gemaakt en bovendien een centimeter lager is geplaatst. De coureurs zijn verplicht om in 2019 gebruik te maken van het nieuwe hoofdbeschermingsconcept.

De nieuwe helm is niet de eerste maatregel die onlangs door de FIA is genomen om de coureurs tegen hoofdletsel te beschermen. Sinds dit jaar zijn alle auto’s voorzien van de controversiële halo, de cockpitbeschermingsbeugel die volgens veel fans lelijk is, maar de veiligheid wel ten goede komt.