Adrian Newey neemt het op voor Max Verstappen

(c) Red Bull Content Pool

Max Verstappen heeft dit seizoen al flink wat kritiek te verduren gekregen. Niet alleen vallen tot nu toe de resultaten tegen, slechts één podiumplek in zes races, ook de crashes met onder meer teamgenoot Daniel Ricciardo en Sebastian Vettel leveren negatieve commentaren op.

Ondanks alle kritiek krijgt Verstappen ook steun. Zo neemt hoofdontwerper Adrian Newey van Red Bull Racing het op voor onze landgenoot.

Twijfelen

“We zijn allemaal menselijk”, begint Newey in gesprek met persbureau Reuters. “Hij kan proberen de kritiek van zich af te schudden, maar als je zo’n reeks neerzet, ga je een beetje aan jezelf twijfelen. Dat is logisch.”

De Brit denkt dat Verstappen er snel weer bovenop komt. “Ik denk dat hij sterk genoeg is om zich daar doorheen te slaan. Hij zit gewoon in een slechte reeks. Hij is een fantastische coureur, is zeer snel. Op een gegeven moment laat hij deze reeks achter zich. Onderdeel van coureur zijn, is om te leren van je fouten en ik denk dat hij slim genoeg is om dat te doen.”