Van der Mark pakt dubbel in World Superbikes

Michael van der Mark heeft historie geschreven door als eerste Nederlander ooit te winnen in de World Superbikes. De Rotterdammer wist er een nog groter unicum van te maken door beide races op Donington Park op zijn naam te schrijven.
In race 1 vocht Van der Mark zich vanaf de zesde plaats op de grid naar voren om in ronde 15 de leiding te grijpen. Achter zijn rug maakten Tom Sykes en Jonathan Rea het elkaar zo moeilijk dat Van der Mark ongestoord weg kon rijden om zo zijn eerste WorldSBK-overwinning – en de eerste voor Yamaha dit jaar – veilig te stellen.
In race 2 startte Van der Mark vanaf plaats 7 en remde hij in ronde 19 klassementsleider Rea (Kawasaki) uit in de Melbourne Hairpin om de leiding te pakken. Rea werd in de slotronde ook nog gepasseerd door zijn Turkse merkgenoot Toprak Razgatlioglu, die daarmee zijn eerste podium behaalde.

Voor de camera van de Britse Eurosport kon Van der Mark nog niet geloven dat hij de dubbel had gepakt. “De eerste race winnen was al een droom. Met nog een keer winnen, had ik geen rekening gehouden. Ik had een goede start. Het was druk en er werden fouten gemaakt. Ik bleef kalm, maar door de wind had ik minder vertrouwen dan gisteren. Ik wist dat Rea het ging proberen, dus ik wachtte af. Toen ging ik hem voorbij en liep ik uit.”
Het grootscheeps vieren zit er niet in, dacht Van der Mark. “Ik ben al de hele week niet lekker en vanavond ben ik waarschijnlijk hartstikke kapot, dus veel verder dan een drankje zal het niet gaan, denk ik.”

Foto’s: Twitter Yamaha Racing