Max Verstappen: ‘Dit heb je soms nodig om beter te worden’

(c) Red Bull Content Pool

Max Verstappen heeft na zijn dramatische zaterdag het maximale uit de race in de straten van Monaco gehaald. De Nederlander startte vanaf de laatste plaats en wist zich knap naar een negende plaats te rijden.

Verstappen nam bij de start geen risico. “Ik ging bij de start buitenom bij de Haas-coureurs. Daarna liet ik alles maar een beetje gaan. Er vloog van alles in het rond. De ultrasofts waren vandaag niet de beste band. De hypersoft was een stuk constanter en daarmee liep alles goed. De snelheid was het hele weekend al geen probleem.”

Verstappen weet als geen ander dan hij een goede klassering een dag eerder had weggegooid. “Je probeert er het beste van te maken, maar je moet er gewoon voor zorgen dat dit niet gebeurt. Dit zijn pijnlijke momenten, maar die heb je soms nodig om beter te worden. Soms heb je een jaar dat het even niet loopt, maar het ergste is als je niet snel genoeg bent en dat is niet het geval.”