Red Bull-teambaas: ‘Max moet niet meer van deze fouten maken’

(c) Red Bull Racing

Red Bull-teambaas Christian Horner was na de kwalificatie van de Grand Prix van Monaco blij met de poleposition van Daniel Ricciardo, maar hij realiseerde zich ook dat het team met twee bolides op de eerste startrij had moeten staan.

“Ik heb gemengde gevoelens over de kwalificatie want we hadden twee auto’s op de eerste startrij moeten hebben. Als je zo snel bent, dan baal je dat je er niet allebei staat”, aldus Horner tegen Channel 4.

Het geduld met Max Verstappen lijkt ook een beetje op bij de teambaas van Red Bull. “Ik hoop dat het nu bij hem binnen is gekomen. Anders weet ik het ook niet. Hij is een verschrikkelijk snelle coureur en had mee kunnen doen om polepostion vandaag. Hij moet hiervan leren en niet meer van deze fouten maken. Hij is heel snel en daar zal niemand aan twijfelen. Ik denk ook dat er niemand anders nu zo gefrustreerd is als hij. Een hardere les dan vandaag zal hij niet krijgen. Ik denk dat hij een pijnlijke middag heeft gehad.”

Het leek er lange tijd op dat Max Verstappen ondanks zijn crash in de derde vrije training gewoon aan de kwalificatie mee kon doen. De schade aan de auto bleek echter groter dan gedacht. “De auto werd al opgestart en toen kwam er een olielek aan het licht. We hebben nog geprobeerd om de versnellingsbak op tijd te vervangen, maar dat ging niet.”