F2: De Vries nipt buiten punten, Fuoco wint sprintrace

(c) Prema Racing

Nyck de Vries is zaterdag bij de sprintrace in Monaco als negende geëindigd. De Nederlander liet zijn auto afslaan op de grid en kon pas twee rondes later beginnen aan de wedstrijd. De Vries profiteerde van een aantal uitvalbeurten en wist zichzelf nog bijna in de punten te rijden. Antonio Fuoco reed vooraan onbedreigd naar de zege.

De Vries pakte een ronde terug nadat de safetycar naar buiten werd gestuurd voor een harde crash van zijn teamgenoot Sean Gelael. De Indonesiër lanceerde zichzelf over de kerbstones en knalde stevig de vangrail in. Hij stapte wankel uit zijn auto en werd ter controle overgebracht naar het medical centre.

Met nog drie rondjes te gaan moest de safetycar opnieuw in actie komen. Ditmaal waren bij het uitkomen van de tunnel Alexander Albon en Roy Nissany met elkaar gecrasht. De Vries schoof daardoor op naar de elfde plaats, maar had nog steeds een ronde achterstand.

Door die safetycar werd de voorsprong van Fuoco op Lando Norris, die tweede lag, teniet gedaan. De 18-jarige Brit kon echter niet meer aanvallen want een halve ronde later werd de safetycar opnieuw naar buiten gestuurd voor een crash tussen Nirei Fukuzimi en Santino Ferrucci. De Vries schoof daardoor weer twee plaatsen op, maar kon zich niet de top acht binnenrijden en zo punten scoren. De race werd gefinisht achter de safetycar.

Met dit resultaat keert De Vries puntloos terug naar Friesland. Vrijdag viel hij uit in de hoofdrace nadat hij bij een bizar incident in contract kwam met Alexander Albon.