Pirelli overweegt eenvoudiger systeem voor compounds

(c) Pirelli

Pirelli maakt hoogstwaarschijnlijk een einde aan de complexe naamgeving en kleurcodering van de banden.

Momenteel maakt de Italiaanse bandenfabrikant enkele weken voor een Grand Prix bekend over welke compound de teams tijdens een race kunnen beschikken: hypersoft, ultrasoft, supersoft, soft, medium, hard, superhard. Om de fans tegemoet te komen zijn die banden herkenbaar aan hun eigen kleurcode, maar de naamgeving en alle verschillende kleuren maken het er voor de supporters niet makkelijker op.

De FIA en de FOM hebben Pirelli nu gevraagd om voortaan met slechts drie kleurcodes en termen te komen: soft, medium en hard. Welke van de zeven compounds een band dan precies is, doet verder niet ter zake. Pirelli zou het systeem volgend jaar willen invoeren.