VT2 Monaco: Red Bull ook in tweede vrije training dominant

(c) Red Bull Content Pool

Daniel Ricciardo heeft ook in de tweede vrije training van de Grand Prix van Monaco de snelste tijd neergezet. De Australiër reed met een 1:11.841 een nieuw baanrecord en was bijna twee tienden sneller dan Max Verstappen. Sebastian Vettel werd derde en moest ruim een halve seconde toegeven.

WK-leider Lewis Hamilton moest genoegen nemen met de vierde plaats. De Mercedes-coureur gaf met 1.12.536 meer dan een halve seconde toe op de tijd van Ricciardo.

Red Bull heeft ook in de tweede vrije training hun favorietenrol bevestigd voor de race in straten van Monaco. Eerst was het Verstappen die het tempo bepaalde. De Nederlander begon sterk aan de tweede oefensessie en stond een groot deel van de training bovenaan de tijdenlijst. In de slotfase verbeterde Ricciardo de tijd van zijn teamgenoot.

De training verliep zonder grote incidenten. Toch was er na een half uur een rode vlag omdat er reparatie aan de baan noodzakelijk was tussen bocht vier en vijf. Er lag namelijk een losse putdeksel. Na een kwartier kon de sessie weer worden hervat.

Uitslag tweede vrije training:

(c) Formula1.com