Verstappen over Monaco: ‘Het komt er gewoon heel makkelijk uit’

(c) Red Bull Content Pool

Geen Formule 1 vandaag in Monaco, pas morgen wordt er verder getraind en gekwalificeerd. Na de eerste vrije trainingen lijkt het er op dat Red Bull Racing zijn zaken prima voor elkaar heeft. Daniel Ricciardo was gisteren de snelste, op de voet gevolgd door Max Verstappen.

De jonge Nederlander hoefde niet eens voluit te gaan om een goed gevoel aan de sessies over te houden: “Toen ik de baan opging voelde de auto meteen goed aan en dan hoef je ook niet direct tegen de limiet aan te rijden. Dan ben je zelfs op 95 procent al snel genoeg”, zegt Verstappen in gesprek met Olav Mol bij Ziggo Sport.

Daarin geeft de coureur aan dat hij voor een compleet andere afstelling van zijn RB14 heeft gekozen dan zijn teamgenoot Daniel Ricciardo: “Ik denk dat het verschil dit weekend het grootste is van het hele jaar. We hebben andere ideeën en ik ben er gewoon blij mee. Het komt er gewoon heel makkelijk uit, dan ben ik niet de snelste geweest, maar de rondetijden komen er heel gemakkelijk uit dus dan hoef je niet op de limiet te zitten.”

Inhalen is in de smalle straten van Monaco vrijwel onmogelijk en dus is de kwalificatie enorm belangrijk. Meestal hebben de Mercedessen en Ferrari’s daarin de overhand, maar dit keer is het anders, zo stelt Verstappen: “Ik heb er vertrouwen in dat zelfs als het rondje niet helemaal fijn en vlekkeloos verloopt dat we er wel gewoon goed bij zitten. Absoluut. Vorig jaar en het jaar daarvoor moest je echt een perfect rondje hebben om zeg maar d’r voor te staan.”