Ricciardo: ‘Concurrentie legt druk bij Red Bull’

(c) Red Bull Content Pool

Daniel Ricciardo is van mening dat de concurrentie de favorietenrol voor de Grand Prix van Monaco bij Red Bull Racing legt om de druk bij zichzelf weg te nemen. Zo liet Mercedes-coureur Lewis Hamilton tijdens de officiële persconferentie op woensdag weten dat hij verwacht dat Red Bull erg snel zal zijn in de straten van Monaco.

“Het is geen geheim dat we hier altijd redelijk goed gaan”, laat de Australiër weten aan Motorsport.com. “Ik denk dan ook dat we hier wel aardig voor de dag kunnen komen. Het zou me eigenlijk verbazen als we hier niet dicht bij de anderen zouden zitten.”

Ondanks de favorietenrol van Red Bull weet Ricciardo dat het geen uitgemaakte zaak is dat zijn team het snelste zal zijn. Ook andere teams zitten niet stil en zullen ook extra downforce op de auto brengen. “Daarom zeg ik ook dat er geen garanties zijn dat wij de snelsten zullen zijn. Een jaar geleden waren we niet snel genoeg om mee te strijden voor de overwinning, maar ik denk dat het dit jaar wel anders kan zijn. We hebben dan wel niet de snelste auto, maar als we alles op orde hebben, zou het absoluut goed moeten gaan.”