Van der Garde: 'Verstappen gaat zondag Monaco winnen'

AP-1VQXF5SA52111_news

Giedo van der Garde is buitengewoon optimistisch over de kansen van Max Verstappen, komende zondag tijdens de 76ste Grand Prix van Monaco.

“In Barcelona hebben we gezien dat de Red Bulls supersterk waren in de laatste sector”, aldus de oud Formule 1-coureur die op Grand Prix Radio, voorafgaand aan iedere Grand Prix zijn licht over de aanstaande race laat schijnen.

"Die laatste sector in Barcelona is heel technisch: kort werk, korte bochten, veel tractie. Minimum speed, mechanische grip, nou dat heeft die Red Bull dus ik verwacht dat Max Verstappen een topweekend gaat krijgen. Het wordt natuurlijk zijn thuisrace en als ik het nu zie dan denk ik dat Max Verstappen aanstaande zondag Monaco gaat winnen. Ik denk dat ‘ie in een lekkere flow zit. Hij heeft de afgelopen race natuurlijk weer op het podium gestaan, de Jumbo Racedagen gehad met veel Nederlandse fans, dus ik kijk er erg naar uit."

Om als eerste te finishen, moet je wel eerst zien te finishen en dat is niet Verstappen’s sterkste kant in Monaco. De afgelopen jaren kwam de Nederlander in het prinsdom regelmatig in aanraking met de vangrails, maar Van der Garde is er van overtuigd dat Verstappen heeft geleerd van die incidenten: "Het is echt een technisch circuit, Je moet echt weten hoe de dingen er in elkaar zitten: hoe dicht je langs de vangrail moet, waar je hem een keer aan kunt raken, hoe snel je door de chicane heen kan, hoeveel kerbstone je moet pakken, hoe laat je moet rennen, welk heuveltje je mee moet pakken. Dat zijn allemaal zaken waar je door de jaren heen steeds meer achter komt."

De volledige preview van Van der Garde is te horen op onze radiozender. Zoals bij iedere Grand Prix wordt komend weekend het commentaar van Olav Mol tijdens de kwalificatie en de race live uitgezonden op Grand Prix Radio.

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden