Lewis Hamilton blij met Monegaskische gridgirls

Viervoudig wereldkampioen Lewis Hamilton is erg te spreken over het feit dat gridgirls tijdens de Grand Prix van Monaco weer acte de présence zullen geven. Voorafgaand aan het nieuwe seizoen besloot Liberty Media om de gridgirls in de ban te doen.

Het kwam de nieuwe eigenaren op hevige, en wereldwijde kritiek te staan. In plaats van gridgirls introduceerde de Formule 1 het zogeheten ‘Future Stars Programma’, waarbij kinderen uit de kartsport de coureurs zouden begeleiden op de grid.

Later dit seizoen werd bekend dat onder meer de organisatoren van de Monegaskische Grand Prix zich niets van dit besluit zouden aantrekken en zelf voor gridgirls zouden zorgen. Het blijkt nu dat een vooraanstaande sponsor de terugkeer van de gridgirls tijdens komend raceweekeinde mogelijk heeft gemaakt.

Fantastisch

Tijdens de vandaag gehouden persconferentie zei Hamilton dat gridgirls een wezenlijk onderdeel zijn van wat Monaco zo speciaal maakt. “Vrouwen zijn het mooiste wat er op deze wereld is”, aldus de Mercedes-coureur. “Wanneer we de grid oprijden en daar staan mooie vrouwen dan is dát voor mij de Grand Prix van Monaco, het is fantastisch.” Hamilton denkt overigens niet dat deze vrouwen gepusht of gedwongen moeten worden: “Als ze zich ongemakkelijk voelen dan moeten ze het niet doen.”

“Ik denk dat Monaco een erg elegante Grand Prix is, maar ik weet niet hoe vrouwen daar over denken. Ik heb niet echt met vrouwen gesproken hoe zij aankijken tegen deze kwestie dus ik kan daar niet echt wat over zeggen.” Eerder juichte Hamilton de terugkeer van de gridgirls op social media al toe, om later aan te geven dat het hem “niet interesseerde”. De Brit lijkt zich nu toch te verheugen op de aanwezigheid van de glamoureuze gridgirls. Mogelijk volgen andere circuits het voorbeeld dat Monaco dit weekeinde stelt.

(c) Red Bull Content Pool