Mercedes krijgt duidelijkheid van FIA over olieverbruik

(c) Mercedes/Paul Ripke

De discussie over het olieverbruik in de Formule 1 blijft op de achtergrond sluimeren. Het laaide onlangs weer even kort op toen Mercedes een brief stuurde naar de FIA met de vraag om meer duidelijkheid te verschaffen over de regels van het olieverbruik.

De renstal wilde opheldering over het reglement waarin staat dat tijdens een GP-weekend slechts één type olie per motor mag worden gebruikt met de limiet van 0,6 liter per honderd kilometer. Mercedes vroeg zich af of dit reglement ook van toepassing is op het turbosysteem. De turbo en motor zouden namelijk als losstaande componenten gezien kunnen worden of als één onderdeel.

Antwoord FIA

De FIA bevestigde in hun antwoord dat de olie moet voldoen aan de eisen zoals die in artikel 20 van het technisch reglement zijn omschreven en de turbo wordt tot de motor gerekend waardoor de limiet van verbruik ook geldt voor de turbo.