Canadese zakenman investeert miljoenen in McLaren

(c) McLaren F1

McLaren heeft een flinke kapitaalinjectie gekregen. De Canadese zakenman Michael Latifi voor ruim 230 miljoen euro aandelen gekocht in de McLaren Group, de holding waar onder andere het Formule 1-team onder valt.

Latifi is naast Mansour Ojjeh en de Bahreinse investeringsmaatschappij Mumtalakat de derde aandeelhouder van McLaren, nadat vorig jaar oud-teambaas Ron Dennis werd uitgekocht.

Vader van Nicholas Latifi

De Canadees is vader van Formule 2-coureur Nicholas Latifi, maar of de kapitaalinjectie gekoppeld kan worden aan een Formule 1-stoeltje is niet duidelijk. In een persverklaring laat Latifi senior in ieder geval weten het merk McLaren te bewonderen en daarom in het team te hebben geïnvesteerd: “McLaren is een unieke organisatie in de automotive, racerij en technologie met spannende groeiperspectieven voor de lange termijn. Om die reden heb ik deze investering gedaan. Ik ben er trots op onderdeel uit te maken van McLaren en dit geweldige merk.”