Valtteri Bottas snelste in ochtendsessie tweede testdag

DXl2ZxPXkAIUf5Z

Valtteri Bottas heeft de snelste tijd neergezet tijdens de ochtendsessie van de tweede en laatste testdag in Barcelona.

Pas na een half uur kwam de Fin de baan op met de softband onder de Mercedes en zette een 1:16.999 op de klokken. Met deze tijd bleef Bottas ruim drie uur lang bovenaan staan. Met nog ongeveer twintig minuten te gaan verbeterde Antonio Giovinazzi, de testrijder van Ferrari, de tijd naar 1:16,972 op de supersofts. De Italiaan reed dinsdag nog voor het team van Sauber.

Bottas pakte de snelste tijd vijf minuten later terug, eveneens op supersofts. Hij klokte 1:16,904 en deze tijd werd niet meer scherper gezet door de concurrentie. Kevin Magnussen behaalde weliswaar de derde tijd namens Haas, maar moest maar liefst 1,370 seconde toegeven op de hypersofts.

Vierde was Lando Norris in de met mediumbanden uitgeruste McLaren. Hij moest 1,923 seconde toegeven op de snelste tijd. De voor Renault debuterende Jack Aitken werd vijfde op ultrasofts in 1;18,942, gevolgd door Charles Leclerc namens Sauber op de zesde plek. De zevende tijd was voor Robert Kubica in de Williams, en achtste Nikita Mazepin voor Force India. Negende werd Stoffel Vandoorne die in de McLaren testwerk uitvoerde voor Pirelli. De Brit Jake Dennis werd tiende in de Red Bull en Sean Gelael elfde in de Toro Rosso, vlak voor Nicholas Latifi die eveneens testte voor Pirelli.

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden