Red Bull kiest voor agressieve strategie in Monaco

(c) Pirelli

Red Bull heeft voor de Grand Prix van Monaco gekozen voor de maximale hoeveelheid hypersofts. Zowel Daniel Ricciardo als Max Verstappen heeft in het prinsdom de beschikking over elf sets van het zachtste rubber dat bandenfabrikant Pirelli heeft.

Deze compound, te herkennen aan de roze wang, is dit seizoen nieuw in de Formule 1 en zal in Monaco wordt het eerst worden gebruikt. Daarnaast hebben de coureurs de keuze uit de ultrasoft en supersoft.

Bandenkeuze topteams

Van de topteams heeft Red Bull de meest agressieve bandenstrategie gekozen. Ferrari kiest voor het raceweekend in Monaco voor tien sets hypersofts voor Sebastian Vettel en Kimi Raikkonen. Mercedes is iets conservatiever met negen sets van de zachtste compound voor Lewis Hamilton en Valtteri Bottas.

Van de ultrasofts hebben Hamilton, Vettel en Raikkonen elk twee sets, een minder dan Bottas. De Fin heeft één set supersofts net als Vettel en Raikkonen, terwijl Hamilton twee sets tot zijn beschikking heeft. Ricciardo en Verstappen hebben van zowel de ultrasoft als de supersoft één set.