Max Verstappen klokt snelste tijd op eerste testdag

1920x1080-Max-Verstappen-Red-Bull-Racing-GP-Spanje-2018

Max Verstappen heeft op de eerste dag van de tweedaagse test in Barcelona de snelste tijd op de klokken gezet. Met 1:17.528 bleef de Red Bull-coureur dinsdag zijn voormalige teamgenoot en huidig Renault-coureur Carlos Sainz jr. met slechts 0.034 voor.

Verstappen snelde in het laatste uur op supersofts naar de toppositie van de tijdenranglijst. Hij loste Sainz af, die op zijn beurt Sebastian Vettel had onttroond. De Ferrari-coureur sloot de dag af op een derde plaats op 0.131 van Verstappen.

Hamilton vlijtig

Wereldkampioen Lewis Hamilton eindigde op iets meer een seconde als zesde, maar was wel de vlijtigste coureur met 151 ronden.

McLaren en Force India hadden in tegenstelling tot de andere teams meerdere coureurs aan het werk. Naast Stoffel Vandoorne kwamen ook Lando Norris en Oliver Turvey voor McLaren op de baan. Beide coureurs hielden zich net als George Russell van Force India bezig met testwerk voor bandenfabrikant Pirelli.

Problemen

Problemen waren er voor Scuderia Toro Rosso. Sean Gelael werkte slechts vijftig ronden af vanwege een motorwissel. Tien minuten voor het einde van de sessie viel Antonio Giovinazzi (Sauber) stil in de laatste sector van het circuit. Het was de enige rode vlag van de dag.

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden