Williams vindt dat Stroll ondanks crashes ‘geweldig werk’ verricht

(c) Williams Martini Racing

Het team van Williams maakt in Barcelona een zeer slecht weekend mee. De formatie uit Grove was in de vrije trainingen al het langzaamste team en sloot ook tijdens de kwalificatie de rijen. Ook het optreden van Lance Stroll baarde opzien. De Canadees stond tijdens Q1 voor de derde keer dit weekend in de grindbak en moet daarom zondag de race vanaf de laatste startrij beginnen. Williams verwijt de 19-jarige Stroll niets. Sterker nog, het team is zeer te spreken over het werk dat zowel hij als Sergey Sirotkin verricht.

“We hadden niet verwacht dat we tijdens de kwalificatie sterk zouden zijn, maar we hebben in de nacht van vrijdag op zaterdag toch flink wat progressie geboekt”, zegt technisch directeur Paddy Lowe op de website van zijn team.

“Helaas is dat niet te zien in de uitslag. Toch hebben onze twee coureurs geweldig werk verricht met het materiaal dat zij tot hun beschikking hebben”, vervolgt Lowe over de gecrashte Stroll en Sirotkin, die een-na-laatste eindigde. “Helaas voor Lance verloor hij zijn auto en eindigde hij in de grindbak. De auto had flink wat schade, wat we zaterdagavond hebben moeten repareren.”

Lowe steekt de hand vooral in eigen boezem. “We hebben geen goed werk geleverd. Op de fabriek doen we er alles aan om de problemen die we hebben gevonden op te lossen, maar helaas kunnen we die resultaten nog niet op het asfalt laten zien. Gelukkig zit er wat de upgrades betreft voor ons nog een hele hoop aan te komen.”

Geld verdienen met je Formule 1-kennis? Doe mee met een van de race-spellen en win tot 2.500 euro aan prijzen!