Miami stap verder met organisatie F1-race

(c) City of Miami

De organisatie van een Formule 1-race in Miami is weer een stapje dichterbij. De gemeenteraad van de Amerikaanse stad is vannacht unaniem akkoord gegaan met de plannen van het gemeentebestuur voor de komst van een straatrace in 2019.

Met de toestemming van de gemeente krijgt het bestuur van de stad groen licht om met Liberty Media te gaan onderhandelen over de precieze invulling van een Grand Prix.

Sean Bratches, de commercieel directeur van de Formule 1, reageert verheugd op het nieuws: “We zijn erg blij dat we het vertrouwen hebben gekregen om de Formule 1 naar Miami te brengen. We moeten niet vergeten dat dit pas de eerste stap is, maar we gaan onmiddellijk met alle betrokken partijen aan de slag om de plannen verder in te vullen.” Voor 1 juli moet er een contract op tafel liggen.