Williams tekent alsnog protest aan

(c) Williams F1

Williams heeft een week na de Grand Prix van Azerbeidzjan alsnog protest aangetekend tegen het besluit van de stewards om Sergey Sirotkin te bestraffen.

De Rus werd na de race door de straten van Baku bestraft, waardoor hij bij de Grand Prix van Spanje komend weekend na de kwalificatie drie plaatsen wordt teruggezet op de startgrid.

Incident

In de beginfase van de race botste Sirotkin achterop Sergio Perez en vervolgens werd hij door Nico Hülkenberg tegen Fernando Alonso geduwd. De stewards besloten alleen de Williams-coureur te bestraffen.

Williams heeft de FIA gevraagd om zich nogmaals over het incident te buigen en ook te kijken naar andere voorvallen waarbij de stewards tot een ander oordeel kwamen. Zo bleef de botsing tussen Esteban Ocon en Kimi Raikkonen onbestraft en kreeg Kevin Magnussen een tijdstraf van tien seconden na zijn aanvaring met Pierre Gasly.