Miami maakt zich op voor Formule 1-race in 2019

Het lijkt er op dat Miami vanaf volgend jaar wordt toegevoegd aan de Formule 1-kalender. De gemeenteraad van de Amerikaanse stad neemt op 10 mei aanstaande een motie in stemming die het pad vrij moet maken voor onderhandelingen met Liberty Media. Wanneer alles volgens plan verloopt dan kan er al volgend jaar geracet worden in Florida.

Sean Bratches, de commercieel directeur van de Formule 1, reageert op de officiële website van de Formule 1 op de ontwikkelingen: “Eerder vandaag heeft het gemeentebestuur van de stad Miami een belangrijke stap gezet door een motie op de agenda te zetten die de weg vrij moet maken voor de komst van Formule 1 volgend seizoen naar downtown Miami. Wij stellen de interesse van de stad voor de Formule 1 op prijs en zien er naar uit om samen met de lokale autoriteiten en andere stakeholders een droom uit te laten komen.”

Een van de drijvende krachten achter de Formula 1 Miami Grand Prix is zakenman en miljardair Stephen Ross, tevens eigenaar van american football-club Miami Dolphins. “Miami is een stad van wereldklasse en Formule 1 een merk van wereldklasse. Van american football en voetbal tot tennis en autosport: Miami verdient het beste en dat is precies wat we met een Formule 1-race gaan leveren.”

Mochten de plannen doorgaan dan wordt Miami de tweede Amerikaanse Formule 1-race op de kalender. Op het Circuit of the Americas in Austin wordt al sinds 2012 de USGP verreden. In het verleden waren er meer Formule 1-races op Amerikaanse stratencircuits. Zo werd er onder andere geracet in Long Beach, Las Vegas, Dallas en Detroit.