Lewis Hamilton worstelt met Mercedes W09

(c) Pirelli

Lewis Hamilton won afgelopen weekend de Grand Prix van Azerbeidzjan en leidt het wereldkampioenschap, maar geeft in een interview met Sky Sports aan nog niet “het volle potentieel uit zijn nieuwe auto te kunnen halen.”

Volgens de Engelsman is de W09 een stuk lastiger te rijden dan de W08, de bolide waarmee hij vorig jaar voor de vierde keer wereldkampioen werd. “We doen echt wel mee om de prijzen en hebben geen verschrikkelijke auto, maar het kan allemaal nog wat verfijnder en makkelijker te besturen. ‘Ze’ is echt niet zo eenvoudig te rijden als vorig jaar.”

Niet alleen het rijeigenschappen van de W09 baart Hamilton zorgen, ook de snelheid is nog niet waar die wezen moet. “Ferrari is op het moment qua pure snelheid een stuk verder dan wij zijn.” Volgens Hamilton ligt dat vooral aan de banden. Mercedes heeft moeite om de harde compounds op racetemperatuur te krijgen, terwijl de zachte compounds juist te warm worden en te snel slijten. “Ferrari lijkt dat beter voor elkaar te hebben”, aldus Hamilton.

Mercedes hoopt tijdens de komende Grand Prix in Spanje meer duidelijkheid te krijgen over het gedrag van de auto. Het team was tijdens de tests voorafgaand aan het seizoen de snelste op het Circuit de Catalunya en kan er dus goed vergelijken waar het nu staat, zo stelt teambaas Toto Wolff. “Barcelona wordt interessant. We zullen daar moeten gaan bezien of onze snelheid echt weg is of dat het alleen aan het circuit ligt. We hebben hoe dan ook een hoop huiswerk te doen.”