Espargaro twee jaar langer bij KTM in MotoGP

Pol Espargaro heeft zijn contract bij het MotoGP-team van KTM met twee jaar verlengd tot het einde van het seizoen 2020. Dat maakte het Oostenrijkse fabrieksteam bekend aan de vooravond van de Grand Prix van Spanje, dit weekeinde in Jerez de la Frontera. Volgens nog onbevestigde berichten zou Johann Zarco de komende twee jaar de teamgenoot worden van de Catalaan.

De jongste van de broers Espargaro – broer Aleix komt uit voor Aprilia – rijdt sinds 2014 in de MotoGP, nadat hij een jaar eerder wereldkampioen werd in de Moto2. Na drie jaar bij Tech3 Yamaha stapte hij vorig seizoen over naar het KTM-fabrieksteam toen dat zijn rentree maakte in de koningsklasse. Twee negende plaatsen in Tsjechië en Australië waren tot nu toe de beste resultaten voor de 26-jarige Catalaan.

Espargaro: “Het was voor mij geen moeilijke beslissing. Ik heb zelfs nooit een andere keuze overwogen dan bij KTM blijven. Hoewel we nog veel uitdagingen hebben en een boel werk te verzetten hebben, is dit een geweldig project, dat de komende jaren alleen maar groter en interessanter wordt, door de komst van het Tech3-team onder de vleugels van KTM. De ambities zijn groot en ik weet niet wanneer we in staat zullen zijn om vooraan mee te doen, maar ik weet zeker dat we daar zullen komen.”

Foto: MotoGP.com