McLaren tempert verwachtingen rondom bolide

(c) Zak Mauger/McLaren

McLaren-teambaas Eric Boullier tempert de verwachtingen rondom de bolide waarmee de renstal gaat rijden tijdens de Spaanse Grand Prix. In Barcelona krijgen Stoffel Vandoorne en Fernando Alonso de beschikking over de volwaardige 2018-versie van de McLaren MCL33.

Tot nu toe reed het tweetal met een gepimpte 2017-bolide. Betrouwbaarheidsproblemen tijdens de wintertests in aanloop naar het seizoen zorgden ervoor dat McLaren achter op schema liep. Hierdoor staat de 2018-bolide pas in Barcelona aan de start en niet in Melbourne bij de opening van het seizoen.

Een nieuwe weg

Toch denkt Boullier niet dat de renstal zich met de nieuwe specificatie van de MCL33 kan gaan mengen in de strijd om de dagprijzen. “We slaan in Barcelona een nieuwe weg in”, zegt Boullier in de Spaanse krant El Confidencial. “Maar je kan niet van ons verwachten dat we iedereen voorbij zullen springen.”

“95 procent van de paddock heeft nieuwe aerodynamische pakketten in Barcelona. Het verschil kan hetzelfde blijven, we kunnen terrein verliezen of we winnen iets. Het is aan ons op ervoor te zorgen dat de evolutie werkt en voldoet aan onze verwachtingen. En dan moeten we hopen dat de anderen niet hetzelfde doen.”