Optimistische Verstappen denkt dat alles nog mogelijk is in 2018

(c) Red Bull Racing

Max Verstappen denkt niet dat zijn seizoen door zijn matige start al verloren is. De Nederlander scoorde in de eerste vier Grands Prix slechts achttien punten en staat daarmee op de achtste plaats.

“Het seizoen kan nog steeds draaien”, zegt Verstappen maandag tegen Ziggo Sport. “Er zijn nog zeventien races te gaan. Alles is nog mogelijk.”

De 20-jarige Red Bull-coureur verwacht veel van de updates die zijn team over anderhalve week meebrengt naar Barcelona. “Volgens de data zien de updates er erg positief uit, maar het is even afwachten of dat op het circuit ook zo is.”

Crash met Ricciardo

De race van Verstappen werd zondag abrupt beëindigd na een crash met Daniel Ricciardo. In de ronden daarvoor waren de twee teamgenoten ook al flink met elkaar aan het vechten. “Op het lange rechte stuk kon je goed slipstreamen. Dat kwam vooral ook door de harde wind. Het ging op het scherpst van de snede, maar ik denk dat het tot de crash wel fair was.”

Verstappen hoopt dat hij van Red Bull met Ricciardo mag blijven racen en dat zijn team geen teamorders uitdeelt. “We hebben altijd goed met elkaar kunnen racen en het team vertrouwde ons. Helaas ging het deze keer mis. Andere gevechten waren ook altijd op het randje, agressief, maar wel oké.”

Uitpraten

Ricciardo en Verstappen hebben elkaar vijf minuten na de crash al de hand geschud. “We keken elkaar aan en dachten hetzelfde: dit is gewoon shit. Het ergste is dat het mijn teamgenoot is. We hebben het direct uitgepraat en hebben nog steeds een heel goede relatie. Misschien moeten we beiden iets minder gretig zijn als we met elkaar aan het vechten zijn.”