Olav Mol: ‘Red Bull zal Max en Daniel minder vrijheid geven’

Daniel Ricciardo, Max Verstappen, Nico Hülkenberg, Carlos Sainz

De stewards hebben het incident tussen Max Verstappen en Daniel Ricciardo afgedaan met een reprimande. Daardoor zullen zij van de FIA geen verdere straffen krijgen. Voor beiden is het hun eerste reprimande van het jaar.

Er zijn hier in de paddock steeds meer mensen die vinden dat de teamleiding van Red Bull Racing eerder in had moeten grijpen. Het was niet gek geweest als Red Bull had gezegd: “Jongens, we liggen P4 en P5. P3 is eigenlijk te ver weg. Keep it as it is.”

Dat gebeurde niet en uiteindelijk was daar de laatste boardradio in de oren van Ricciardo waarin hij te horen kreeg: “Go get ‘m, boy.” Die boardradio kwam op het moment dat Ricciardo een heel slechte outlap had gereden en daardoor zijn vierde plaats aan Verstappen verloor.

De problemen liggen wat dat betreft bij Red Bull Racing. Max en Daniel zullen dus geen gridstraffen of iets dergelijks ontvangen. Red Bull zal het helemaal zelf moeten oplossen. Ga er daarom maar vanuit dat Helmut Marko en Christian Horner zullen besluiten om Max en Daniel in de toekomst minder vrijheid te geven om met elkaar te vechten.

Jouw reactie