De Vries knokt zich na fraaie inhaalrace naar F2-podium

(c) Prema

Nyck de Vries heeft zondag in Baku zijn eerste podiumplaats van het seizoen in de wacht gesleept. De Nederlandse coureur van Prema Racing knokte zich op spectaculaire wijze tijdens de Formule 2-sprintrace van de veertiende naar de derde plaats. George Russell reed eveneens een sterke inhaalwedstrijd en pakte de overwinning nadat hij als twaalfde was gestart. De Braziliaan Sergio Sette Camara werd tweede.

De Vries kwam bij de start, in tegenstelling tot veel andere coureurs, goed van zijn plek en klom binnen een rondje van de veertiende naar de zesde plaats. Vooraan bleef MP Motorsport-coureur Roberto Merhi vanaf pole moeizaam van zijn plek en verloor de leiding aan Nicholas Latifi. Die werd op zijn beurt een ronde later weer verschalkt door Sette Camara.

De Vries nam afstand van de gevechten voor hem en profiteerde van een remfout van Lando Norris. De Brit viel terug van P3 naar P7 en de Nederlander schoof op naar de vijfde plaats. Een ronde later ging hij op het rechte stuk Ralph Bosschung voorbij en lag hij vierde.

Vooraan knokten George Russell, die vanaf de twaalfde positie was gestart en Sette Camara om de leiding. Russell kwam na een fraai gevecht als winnaar uit de bus en reed onbedreigd naar de zege.

In de slotfase dichtte De Vries het gat naar Latifi. Met nog twee rondes te gaan verschalkte hij de Canadees en pakte hij P3. De Vries kreeg zijn podiumplaats niet cadeau en moest alle zeilen bijzetten om zijn positie te verdedigen. Hij slaagde daar prima in en reed naar zijn zesde F2-podium uit zijn loopbaan.