VT3 Azerbeidzjan: Vettel snelste, Verstappen vierde

(c) Scuderia Ferrari

Sebastian Vettel heeft zaterdag de derde vrije training als snelste afgesloten. De Duitser bleef Lewis Hamilton en Kimi Raikkonen nipt voor. Max Verstappen noteerde de vierde tijd, Daniel Ricciardo moest genoegen nemen met de twaalfde plaats.

Tien minuten voor het eind van de training leek de sessie al ten einde te komen. Sergey Sirotkin schoot hard de muur in en veroorzaakte een code rood. De Rus kon ongedeerd uitstappen, maar het zal een lastige klus worden voor de Williams-monteurs om zijn auto gereed te maken voor de kwalificatie.

De crash van Sirotkin was slecht nieuws voor alle teams – onder wie Red Bull Racing – die nog geen kwalificatiesimulatie hadden gedaan. Het circuit werd drie minuten voor het eind van de training weer vrijgegeven, maar door de drukte op de baan was het voor de coureurs zoeken om een schoon stukje asfalt te vinden. Verstappen wist zich nog wel te verbeteren en sprong naar P4. Daniel Ricciardo brak zijn enige snelle ronde af en kwam daardoor niet verder dan de twaalfde tijd.

Net als tijdens de vrije trainingen op vrijdag was het voor de coureurs ook op zaterdag zoeken naar grip. Zo kwamen diverse rijders, onder wie Valtteri Bottas en Romain Grosjean, naast de baan terecht. Vettel voelde zich echter wél in z’n nopjes op het gladde asfalt en besloot de training als snelste.

De kwalificatie voor de Grand Prix van Azerbeidzjan gaat zaterdag om 15.00 uur van start.

(c) Formula1.com