Teleurgestelde Verstappen baalt van ‘foute’ keuze in Q3 Baku

(c) Mark Thompson/Red Bull Racing

Max Verstappen baalt na afloop van de kwalificatie voor de Grand Prix van Azerbeidzjan dat hij voorafgaand aan zijn tweede run in Q3 te lang wachtte met het uitrijden van de pits. De Nederlander vertrok pas toen Sebastian Vettel op pad ging in de hoop om zo zijn slipstream te kunnen pakken. Verstappen wist zich echter niet meer te verbeteren en moest genoegen nemen met de vijfde plaats, achter teamgenoot Daniel Ricciardo.

“We maakten een fout door te lang te wachten met het uitrijden van de pits”, zei Verstappen tegen pitreporter Jack Plooij. “We hoopten een slipstream van iemand te kunnen pakken en wachtten daarom zo lang mogelijk met wegrijden. Maar daardoor verloor ik veel temperatuur in mijn voorbanden. Dat was jammer.”

Verstappen mag zondag tijdens de race starten op supersofts omdat hij in Q2 op die band zijn snelste tijd noteerde. “Ik denk niet dat we daar heel veel voordeel van hebben, want op Kimi na staat iedereen om ons heen op diezelfde band. We gaan het zien.”

De Grand Prix van Azerbeidzjan gaat zondag om 14:10 uur van start.