Max Verstappen reist met vertrouwen af naar Baku

Verstappen viel vorig jaar uit met motorproblemen (c) Red Bull Content Pool

De Grand Prix van Azerbeidzjan werd vorig jaar een onverwacht succes voor Red Bull Racing. De RB13’s misten het hele seizoen vermogen en leken op het langste rechte stuk van het seizoen dan ook niet opgewassen tegen het geweld van de Mercedes- en Ferrari-krachtbronnen, maar in een knotsgekke race wist Daniel Ricciardo het hoofd koel te houden en de zege voor zich op te eisen.

Max Verstappen moest al in de twaalfde ronde met motorproblemen opgeven, maar het optreden van zijn Australische teamgenoot vorig jaar juni en de veranderde krachtsverhoudingen dit seizoen moeten bemoedigend zijn voor de Nederlander.

Verstappen is in ieder geval optimistisch over zijn kansen: “Vorig jaar was ongelukkig voor mij. Zonde, want de auto voelde goed, ik kwam alleen wat [technische] problemen tegen waardoor ik een potentieel podium en mogelijk zelfs een overwinning misliep.”

De Grand Prix in de hoofdstad van Azerbeidzjan staat komende zondag voor de derde keer op het programma (in 2016 nog als Europese GP). Verstappen is in zijn element aan de oevers van de Kaspische Zee: “Baku is een te gekke stad, ik ben er graag. Hoewel niet ideaal voor onze auto, is het een prettig circuit. Het rechte stuk is zo lang dat we waardevolle tijd verliezen, maar de sectie rondom het kasteel is geweldig om te rijden en zeker met de bredere auto’s luistert het erg nauw.”